Het 9 appartementen gebouw heet de Societeit. Deze is vernoemd naar de herensocieteit uit 1848 die op deze locatie Tuin der Nederlanden heeft gestaan.
Het 9 appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen en wordt in Zaanse stijl opgetrokken. Vanaf het tuinterras of balkon uitkijkend over de binnentuin naar de originele stolpboerderij. Hier worden 9 appartementen gerealiseerd, elk met een unieke indeling. Dat geeft de keuzemogelijkheid uit 1, 2 of 3 slaapkamers. Overigens geldt voor alle appartementen dat badkamer en toilet gescheiden zijn. Het grootste appartement beschikt daarbij over een tweede toilet in de badkamer. Zowel inpandig als separaat op de begane grond beschikken de bewoners over een berging. Parkeren is mogelijk op de voor bewoners beschikbare parkeerkoffer.
De Tuin der Nederlanden ligt als een zoet geheim verscholen aan een eeuwenoud pad dwars op de Oostzijde. Tot de tweede helft van de 19e eeuw werd deze plek door de Zaanse hoge heren gebruikt om bij te komen van de steeds sneller malende industriële revolutie. In de naastgelegen sociëteit werden op hoog niveau zaken gedaan, buitenlandse gasten geïmponeerd en ervaringen gedeeld. De weelderige tuin met muziekkoepel was om aangenaam te verpozen.
In 1868 kreeg de Tuin der Nederlanden een herbestemming als melkveehouderij. De koeien keken dwarsvelds over wat later een basisschool, een ziekenhuis en een stadspark zouden worden. De bedrijvigheid aan de Zaanoevers en de daarmee gepaard gaande woningbouw slokte in de loop der jaren het gebied rond de boerenplaats op.
Stolp Tuin der Nederlanden leefde enigszins verstopt maar fier voort naast de bedrijvigheid tussen de Oostzijde en Taanmanstraat. Als één van de laatste originele stolpboerderijen in Zaandam krijgt deze nu de glorie die het verdient. De omgeving van een lommerrijk woonbuurtje met een groen hart. Een oase in het Stadshart.